4 травня 2024 р.

Безпілотні літальні апарати стають незамінним ресурсом для операцій ЗСУ

Війна в Україні спричинила революційний прорив у використанні безпілотників як зброї – ще ніколи й ніде не було на них такого попиту. Безпілотники є передовими засобами спостереження, розвідки та аерозйомки. Сьогодні – це високоточна зброя із ефективністю знищення особового складу і техніки понад 80 %. Жодна артилерія не може зрівнятися з цим. Воювати дронами дешевше, вони вражають більш точно, а ще дозволяють зберегти життя українським військовим.

Подарунки до свят нашим захисникам

До нашої бібліотеки колеги з Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара принесли малюнки і поробки своїх маленьких користувачів. Яскраві, оригінальні, багато з них присвячені Великодню

2 травня 2024 р.

Великдень барвами чарує

Український народ з давніх давен шанує Празник Христового Воскресіння, який має ще такі назви як Свято Пасхи, Велика Неділя Пасхи, а найбільш поширена назва цього свята – Великдень.

29 квітня 2024 р.

Письменниця зарубіжжя Ганна Черінь – щира патріотка України

29 квітня виповнюється 100 років від дня народження Ганни Черінь (справжнє ім’я і прізвище Галина Грибінська, в заміжжі – Паньків) (1924 – 2016) – української поетеси, прозаїка і літературного критика в еміграції.

25 квітня 2024 р.

Учнівський волонтерський десант прибув на допомогу до «Невтомних бабусь»

Цікаво, як учні долучаються до волонтерської діяльності в школах? Скільки цьому  приділяється уваги? За Полтавську гімназію №7 ім. Т. Г. Шевченка можемо з впевненістю сказати, що учні цього закладу дуже активно займаються волонтерською роботою. Велика подяка педагогам цього навчального закладу, які ініціюють волонтерські акції і подяка батькам цих учнів, які дітей підтримують і допомагають.

Вшанували героїчне протистояння людей атомній стихії

Напередодні Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф для учнів гімназії №7 ім. Т. Г. Шевченка в бібліотеці-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ було проведено годину вшанування «Чорнобиль: і біль, і пам'ять, і тривога».

22 квітня 2024 р.

Творчість Вільяма Шекспіра ніколи не вийде з моди

Англійський драматург, актор і поет Вільям Шекспір – найвідоміший і найуспішніший у світі. Твори жодного іншого літератора не можуть зрівнятися з його п’єсами по частоті постановок у театрах по всій земній кулі.