12 грудня 2015 р.

Вечорниці розпочинаємо в котрий раз, хай веселий сміх іскриться в серці кожного із Вас!

       12 грудня в бібліотеці-філії №7 відбулися вже вчетверте традиційні українські вечорниці «Вечорниці розпочинаємо  котрий раз, хай веселий сміх іскриться в серці кожного із вас». Цього разу їх назвали андріївські, бо проводились вони напередодні Дня Святого апостола Андрія Первозванного.
 
       
      Не тільки розповісти, але й передати атмосферу вечорниць вирішили шляхом розігрування театралізованої сценки, яка була вигадана в ході підготовки до дійства. ЇЇ дійовими особами стали господарка вечорниць, як раніше її називали «паніматка» Одарка (завідувачка бібліотекою Людмила Заливча) та її чоловік Омелько (бібліотекар Тетяна Куслій). Омелько не знав за що хвататись від вказівок владної жінки, а та встигала не тільки роздавати прикази, але й розповідати про традиції проведення вечорниць, дівочих гадань, святкування Калити та ще цілий ряд традицій української давнини.











В цей день користувачів прийнято знайомити з новим творчим колективом. Цьогорічний вибір випав на вокальний ансамбль «Розсошанка», яким керує Галина Миколаївна Земляна. «Розсошани» не підвели і подарували чудову, колоритну програму для чисельної аудиторії.





Немає коментарів:

Дописати коментар