13 травня 2016 р.

Ознайомлення з музейними скарбами

 Міжнародний день музеїв — щорічне свято музейництва, яке відзначається 18 травня. Воно засноване Міжнародною Радою музеїв (ICOM) в 1977 році з метою підвищення інформованості людей про роль музеїв у розвитку суспільства.
 Музе́ї (від грец. μουσεῖον — дім Муз) – це культурно-освітні та науково-дослідні заклади, призначені для вивчення, збереження та використання пам'яток природи, матеріальної і духовної культури, прилучення громадян до надбань національної і світової історико-культурної спадщини.
 Так як Полтава дала життя величезній кількості культурних діячів, то не дивно, що місто буквально вкрите музеями і пам'ятками художникам, поетам і вченим, а  тому на перегляді «Музеї – неоціненні скарби людства», який розгорнуто в читальному залі бібліотеки-філіалу №7 переважно представлена література про музеї міста та області.

            Вважається, що відвідувати музеї, зазвичай, нудно. Та ми руйнуємо ці стереотипи!
 У вихідний день ми всім колективом відвідали Полтавський краєзнавчий музей, який є  одним з найстаріших в Україні. Переглянувши цікаві експозиції музею, ми зробили  фотосесію і пропонуємо разом з нами поринути у дивовижний світ музейних експонатів!
















 

Немає коментарів:

Дописати коментар