10 жовтня 2016 р.

Козацтво – славна сторінка нашої історії

 «Козацтво – то сторінка історії країни, що наші діди написали шаблями» - так ми назвали книжкову виставку в читальному залі, яку оформили напередодні Дня українського козацтва, яке в нашій державі відзначатиметься 14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці.

     Козацтво – це та сторінка історії, яка інтегрує, об'єднує наше суспільство. Неможливо знайти у минулому України якесь інше явище, яке б так глибоко і різнопланово вплинуло на історичну долю всього українського народу. З початків козацтва і до сьогоднішнього дня, а, вочевидь, і на майбутнє, життя українців  було, є і, поза сумнівом, буде нерозривно пов'язане з козацтвом.
 Козацтво — це не лише суспільний стан з особливим способом життя, не лише самобутнє військове формування з тільки йому притаманним плетивом дипломатичних відносин з близькими і далекими сусідами. Козацтво було неповторною моделлю суспільного розвитку з оригінальним соціально-політичним устроєм, своєрідним побутом, традиціями, етичними і правовими нормами та інститутами, культурою, фольклором.
 В розділах книжкової виставки представлено книги, які різнопланово розповідають про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями, ці книги дають змогу не лише дізнатись про побут та звичаї козаків, а й вловити дух складних часів української історії. А ще ці книги дарують усім патріотам України можливість натхненно  та з вірою в славне майбутнє поглибити свої знання з історії козацького руху нашого краю.
                                                     
                                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар