15 червня 2017 р.

Творча зустріч з поетесою Марією Волинською


       15 червня у бібліотеці-філії №7 за сприяння громадських організацій «Волинське братство» та «Союз українок» відбулася творча зустріч з поетесою Марією Волинською.



        Розпочала цей поетичний діалог завідувач бібліотеки Людмила Заливча. Вона представила гостю і зачитала вірш «Болить душа», який, на її думку, якнайкраще характеризує творчість пані Марії.
      Марія Іванівна Махновець родом із Волинської області, тож не дивно, що її творчий псевдонім – Волинська, адже для неї ця земля найкраща і найулюбленіша. За освітою – вчитель математики, працювала директором школи, сільським головою, у районному управлінні соціального захисту населення. Марія Іванівна – виконавиця українських народних пісень, учасниця самодіяльних колективів, захоплюється малюванням.
     Пані Марія представила увазі слухачів три книги. Перша збірка поезій «Майдан: до і після…Живе слово нового часу» присвячена подіям Майдану, активною учасницею якого була сама. ЇЇ палке патріотичне слово звучало з трибуни Майдану, закликаючи до єдності. Не стояти на місці, не плакати, нарікаючи на поранені крила, а рішуче діяти – такий девіз Марії Волинської.
Наступна книга, яку представила автор, має назву «Народжена українкою». Це розповідь про родовід відомої української льотчиці Надії Савченко, яка стала символом України для багатьох людей. 
     Остання книга Марії Волинської «Спалах вічності» розповідає про воїнів-героїв Маневицького району Волинської області, що загинули на Сході України, борючись за її цілісність. В книзі подано невеликі біографічні нариси про загиблих героїв. Кожному з них автор присвятила поезію. На заході був присутній волонтер та батько загиблого полтавського героя Олексій Михайлович Кабушка, який розповів про свого сина Мирослава. Марія Іванівна, прослухавши цю розповідь, пообіцяла втілити її на папері. А волонтер Наталія Григорівна Костіна допомогла безкоштовно переправити на фронт дві маскувальні сітки, сплетені волонтерами нашої бібліотеки. Пані Марія висловила щире захоплення щоденною працею волонтерів, яка потребує колосальних зусиль, терпіння, наполегливості.
     Зустріч була теплою, надзвичайно зворушливою та залишила багато приємних вражень. Слухачі були щиро вдячні за поезії, даровані авторкою, яка поділилася з ними своїми роздумами, почуттями, поглядами на життя через поетичне слово. 

Немає коментарів:

Дописати коментар