17 травня 2018 р.

Українські вишиванки гарні, як весна

У третій четвер травня, починаючи з 2006 року, кожен охочий може долучитись до свята – Всесвітнього дня вишиванки. Для цього потрібно просто одягнути вишиванку та прийти в ній на роботу, до університету, школи чи садочка.
       Три роки поспіль в нашій бібліотеці проводиться в цей день свято. На цьогорічне свято "Барвами веселки світиться вона - моя вишиванка гарна, як весна" зібралися користувачі бібліотеки – шанувальники українських традицій.
                
В читальньому залі всіх зустрічала незвична «україночка» – імпровізована лялька-мотанка, яка була одягнена в стародавню вишиванку.
      
         А поряд з нею – виставка ляльок-мотанок «Вишивана Україна». Це роботи Віри Гордівської та її доньки Світлани Гагієвої. Вбрання мотанок оздоблено традиційною вишивкою 24 областей України та Криму.
           
 На заході були презентовані нові книги Лідії Бебешко «Українська вишиванка», Оксани Косміної «Українське вбрання», Ольги Тарасової «Ляльки обереги», Людмили Герус «Українська народна вишивка», книжкова виставка та виставка вишиванок «Вишивали мами і бабусі руки, щоб пам’ятали внуки і правнуки».
             
                 
       Цікаво про історію та традиції створення вишиванок в Україні розповіла майстриня Світлана Гагієва.
          
            А ще у вишивальниць, як завжди, знайшлося багато спільних ідей, інтересів та захоплень.
         
 День вишиванки проминув непомітно, створивши святковий настрій та залишивши по собі яскраві спогади!

Немає коментарів:

Дописати коментар