18 жовтня 2018 р.

Презентували портрети і афоризми Шевченка у Гадячі

       Вишивана Шевченкіана помандрувала до Гадяча, а вишивальниці, волонтери, поціновувачі українських традицій нашої бібліотеки відправилися «хвостиком». Цю поїздку мали змогу здійснити з підтримки народного депутата Юрія Бублика. Безмежна йому подяка, його опікування нашим проектом ми відчуваємо постійно. 
Протягом всього шляху із Полтави до Гадяча мали змогу милуватися красою золотої осені. Зупинка в Лесиному гаю дала змогу переконатися в цьому наживо, а не з вікна машини.
Проект «Образ і слово Кобзаря у вишивці» презентували  в Гадяцькому історико-краєзнавчому музеї чотирнадцятий раз. На тій землі, де були створені уже вишиті  роботи на папері золоторуким проектантом вишивки Григорієм Олексійовичем Кисілем по праву  виставка  буде експонуватися 3 тижні. Зібралися вишивальниці, студенти, викладачі Гадяцького коледжу культури і мистецтва ім.І.П.Котляревського, родина Григорія Олексійовича, всі, хто небайдужий до вшанування світлої пам’яті майстра та української вишивки. Урочистості, спілкування друзів, нагородження грамотами від Полтавської крайової організації Народного Руху України активних учасників вишивання ще одного проекту полтавців – оберегу «Україна всіх єднає». 
     А наостанок ще  екскурсія до Гадяцького коледжу культури і мистецтва ім.І.П.Котляревського. Мали змогу побувати в аудиторії де працював, творив і надихав своїх учнів і послідовників Григорій Олексійович і де свято його шанують і трепетно бережуть про нього пам’ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар