8 грудня 2018 р.

Лунали пісні на честь славетної землячки Раїси Кириченко

       Є люди, які варті того, щоб їх згадували не обов'язково в пам'ятну дату. Саме такою людиною є Берегиня нашої пісні, сучасна Чураївна, справжня українка Раїса Панасівна Кириченко, якій в цьому році виповнилося б 75 років. Сьогодні в читальному залі нашої бібліотеки зібралися люди на літературно-музичний вечір "ЇЇ пісні лишаються назавжди з нами".
Лунали теплі слова про Раїсу Панасівну. Завідувач бібліотеки Людмила Заливча розповіла про те, як її земляки трепетно і дбайливо зберігають пам'ять про співачку, як пройшло цьогорічне святкування ювілею, про "обновки" та переобладнання музею-садиби "Мамина вишня". 
       Приємним, несподіваним і доречним гостем став Микола Іванович Ляпанеко, який поділився спогадами про дружбу та співпрацю з Раїсою Панасівною та Миколою Михайловичем Кириченками.
З концертною програмою виступив вокальний ансамбль "Оберіг". Керівником цього колективу є заслужений діяч мистецтв, композитор Олексій Іванович Чухрай, багато пісень якого виконувала Раїса Панасівна, бо їх поєднувала не тільки співпраця, але і щира дружба.
А потім були подарунки. Юлія Іванівна Карпова - читачка бібліотеки, яка чудово співає, грає на акордеоні вирішила свій інструмент подарувати Олексію Івановичу. Він стане йому в нагоді, бо він навчає грати на акордеоні у музичному училищі майбутніх педагогів.
А ювілярам Михайлу Герасименку (75 років) та Володимиру Захарченку (80 років) "підсунули по свині".
 Тож хай з нами лишається не тільки пісня Чураївни, а світла і добра пам'ять про неї!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар