24 березня 2021 р.

Творчість Галини Вовченко буває різною

Сьогодні хочеться привітати з днем народження Галину Василівну Вовченко. Побажати їй життєвих гараздів, успіхів, а також сил і натхнення творити, хай збувається її мрія – «в поета мрія – серцем пломеніти».

«А дні бувають різні»…Так називається одна із збірок Галини Василівни.

Хочеться підкреслити, що і творчість пані Галини різна і багатопланова. Від повісті в листах «Не влюбляйтесь, девочки, в матросов» до її збірок поезій, які супроводжуються неперевершеними і майстерно відзнятими фотосвітлинами. Адже захоплення фотографуванням уже досягло того рівня, що багато її виставок організовується і успішно проходить в закладах культури та освіти.

А ще в її творчому доробку є дитячі твори, гумор та сатира. Читаючи збірку «Добрий день!», можна підняти свій настрій не тільки прозовими і поетичними творами, але й авторськими світлинами, на яких відображені різні смішні і неочікувані  життєві ситуації, присмачені кумедними підписами.

Поетичні твори Галини Вовченко – це нестримний потік того, що пройняло її душу й серце. Ніжними і ліричними, часом закличними і безжальними вони лягли на папір. Їх хочеться читати і перечитувати, вдумуватися і вслухатися в настанови і поради мудрої жінки, яка знає різні відтінки життя. Дивуєшся тим виразам, за допомогою яких поетеса передає настрої природи, поєднуючи, вплітаючи в них людські емоції і переживання.

Пишним цвітом надломлену душу

Ніжно гладить, цілує весна.

Та їй всю ту кригу не зрушить,

Що лишила минула зима.

Милозвучність поезії дає змогу перетворювати її на пісні, які звучать по радіо і телебаченню.

А ще її душа болить за долю України – «мій народ чавучать, ніби вишні», «півкраїни у стані стресу, півкраїни щодня в сльозах». Але давайте вірити в життєствердну фразу пані Галини: «А миру ж бути. Миру буть!»

Немає коментарів:

Дописати коментар