19 лютого 2024 р.

Подвиг Небесної Сотні допоміг та мобілізував українське суспільство на боротьбу, яка продовжується і досі

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, який щорічно відзначається 20 лютого, для учнів Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. Сергія Бубки працівниками бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ було проведено захід-реквієм «Безсмертна пам'ять Воїнів Світла».

В найтяжчі дні війни з рашистами кожного дня демонструється героїзм і самопожертва українських людей. Для всього світу безсумнівно, що Україна – країна сильних і незламних людей, країна вільних і хоробрих героїв. Герої Небесної Сотні – це перші герої, що 10 років тому, ще в мирний час, ризикуючи життям, захистили європейський вибір нашої держави, відстояли демократичні цінності та територіальну цілісність України. Ці події довели, що українці не лише обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися.

З 18 по 20 лютого 2014 року протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. На Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні.

105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

Говорили з молоддю про події, які відбувалися в серці української столиці та про книги, які їх увіковічнили. 

Саме тоді, під час Майдану, подвиг Небесної Сотні допоміг та мобілізував українське суспільство на боротьбу, яка продовжується і досі. Вони втримали небо свободи над нами. Їх героїзм і патріотизм додає наразі сил і впевненості в боротьбі з країною-агресором – росією.

Пам‘ятаємо, боремось та переможемо. Герої не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар