26 червня 2016 р.

Конституції незалежної держави присвячено

Ми живемо у незалежній країні, ім’я якій Україна. Всі ці роки – то роки нашого воскресіння, єднання, осмислення своєї долі й історії. А перед ними, цими роками незалежності, були століття, якими українці йшли до своєї держави. Найвищий закон утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності і власної держави. Прийняття Конституції України є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України. Історики запишуть для прийдешніх поколінь, що в ніч з 27 на 28 червня 1996 року була прийнята і затверджена Конституція України.
Прийнято першу в українській історії Конституцію незалежної держави України, яка остаточно закріпила правові основи нашої держави, її суверенітет і територіальну цілісність. Ця подія  стала найважливішою в житті українського народу після проголошення 24 серпня 1991 року незалежності України і схвалення 1 грудня 1991 року   всенародним голосуванням  Акта проголошення незалежності України. Прийняття Конституції України логічно  завершило процес становлення України як суверенної держави, що має свій Основний Закон.
До цієї дати  в читальному залі бібліотеки-філіалу №7 представлено книжкову виставку «Сила закону – сила держави : До Дня Конституції України», яка містить такі розділи:

  • Конституція – Основний Закон держави;
  • Розвиток конституційних традицій;
  • Конституція України – гарант захисту прав людини;
  • Краса і велич символів держави.
Безперечно, сам факт прийняття Конституції не вирішує автоматично всіх сьогоденних проблем України. Проте маємо нині добрий ґрунт  для розбудови України, як держави. За таких умов знання історико - правових традицій стражденного шляху, пройденого нашою Україною, є надзвичайно корисним та вкрай необхідним.
Сподіваємося, що запропонована нами підбірка  літератури допоможе усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.

Немає коментарів:

Дописати коментар