21 листопада 2016 р.

То був страшний навмисний голод

 В читальному залі нашої бібліотеки підготовлена книжкова виставка «Голодний тридцять третій пройшов над Україною мов смерч…» присвячена щорічному національному пам'ятному дню, що припадає на четверту суботу листопада  Дню пам'яті жертв голодомору
                                                                                      
     Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів. Невідома кількість жертв – від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства голодомор вважається найбільшою трагедією.
 Голодомор – страшна сторінка нашої історії. Це те, що хочеться забути. Але забувати про голодомор не можна! Ми пам’ятаємо! Ми схиляємо голови перед невинними жертвами страшного мору з голоду на нашій щедрій хлібодатній землі. Запалімо свічку скорботи і пам’яті!

Немає коментарів:

Дописати коментар