14 серпня 2017 р.

Письменники-ювіляри серпня Джон Голсуорсі та Пауло Коельо


                                  
  14 серпня виповнюється 150 років від дня народження англійського письменника, лауреата Нобелівської премії Джона Голсуорсі (1867 - 1933).
      24 серпня виповнюється 70 років від дня народження   бразильського письменника Пауло Коельо (1947).       

             

 14 серпня виповнюється 150 років від дня народження англійського письменника, драматурга і поета Джона Голсуорсі  (1867 - 1933), який за життя отримав безліч літературних нагород ХХ століття, у тому числі і Нобелівську премію. Сам письменник вважав, що найкращий шлях до серця читача - "показувати життя таким, яким його бачиш, зі всією відвертістю, досконалістю, на які здатен". Голсуорсі довелося пройти довгий щлях самовдосконалення і пізнання життя, щоб дійти до цієї зовні нехитрої формули і стати нарівні з найкращими англійськими романістами.
 Хронологічно творча діяльність Голсуорсі майже точно співпадає з першою третиною XX ст. Гострі суперечності цієї перехідної епохи багато в чому визначають його творче обличчя. Гуманіст і демократ, котрий понад усе цінував особисту і професійну незалежність, він відмовився від дворянського звання, запропонованого йому урядом Ллойд-Джорджа в 1918 році. Через рік із тих самих мотивів Голсуорсі не захотів увійти в організовану А. Барбюсом групу «Клярте». Незалежність він зберіг і у своїх філософських та релігійних поглядах.

   24 серпня виповнюється 70 років від дня народження бразильського письменника Пауло Коельо (1947). Сьогодні він є найпопулярнішим письменником світу. Його твори видані у 117 країнах і перекладені 56 мовами світу. Коельо невтомно подорожує світом, рекламуючи свої твори і ввійшов до Книги рекордів Гіннеса: за один день на книжковому ярмарку у Франкфурті-на-Майні в Німеччині він підписав усі представлені там примірники своєї книги "Алхімік".
 Докладніше про життя та творчість письменників-ювілярів запрошуємо вас прочитати на сторінці нашого блогу "Літературна персона".

Немає коментарів:

Дописати коментар