9 грудня 2017 р.

Вечорниці з Судіївським "Дивограєм"

         Наш рідний край славиться багатими традиціями та обрядами. Той, хто не черствіє душею та сповнений любові та доброти до української спадщини, повертається до традицій свого народу. В нашій бібліотеці,  починаючи з 2012 року, стало традицією в один із днів грудня проводити українські вечорниці. Цього року вечорниці «У рідному краї і серце співає» проводились вшосте.
     Не стало проблемою зібрати повну світлицю шанувальників української пісні. Паніматка вечорниць Одарка, як справжня господиня, приготувала і вареники, і галушки. А ще розповіла своїм гостям жартівливу небилицю, як свого чоловіка Омелька дівкою посватала.
 Але ж які то вечорниці без пісні та гумору?  Неперевершеними майстрами по створенню святкового настрою стали учасники  колективу Судіївського сільського будинку культури «Дивограй» під керівництвом Вікторії Кульбашної. Лунали пісні,  від яких хотілося йти в танок, звучала поезія про любов до рідного краю та його славних традицій, а іскрометний гумор переконував, що наш народ не тільки щирий та  завзятий, а ще й посміятись дуже полюбляє. 
         Одним словом, вечорниці удались на славу!

Немає коментарів:

Дописати коментар