22 січня 2020 р.

Найяскравіший краєзнавць своєї доби

22 січня в бібліотеці зібралися на вечір-портрет «Він тримав над Полтавою українське небо», щоб вшанувати нашого земляка, краєзнавця, поета і патріота Петра Петровича Ротача, якому 24 січня виповнилося б 95 років.
Автор майже 3000 тисяч літературно-краєзнавчих публікацій, понад 30-ти книг, це при тому, що майже 20 років, від 1970-го, йому не дозволяли друкувати книги. Найбільше цікавого матеріалу було почерпнуто із книги Юрія Антиповича «Я впень був нищений не раз, та скрес з любові до Вкраїни». Виклад цікавий, легкий. Видно, що автор з повагою і любов’ю ставиться до Петра Ротача, інакше б такого людяного і людського формату книги було важко втримати людині далекій і байдужій. Та й користувачі не залишились байдужими, а записалися на чергу, щоб читати книгу Юрія Антиповича.
Зоя Дмитрівна Коваленко, яка була особисто знайома з Петром Петровичем та його дружиною Аллою Олександрівною, не тільки поділилася спогадами про неповторні миті зустрічей з цими цікавими людьми, але подарувала бібліотеці на згадку і фотосвітлини.
Літературна спадщина П.П.Ротача була представлена на перегляді «Був слову відданий, як сонце літу».

Немає коментарів:

Дописати коментар