4 квітня 2024 р.

Волонтерський загін «Невтомні бабусі» нагороджено Почесною грамотою Полтавської обласної військової адміністрації

Сьогодні волонтери загону «Невтомні бабусі» зібралися на годину спілкування «Волонтерство – це поклик серця та стан душі», щоб відзначити 10-річчя своєї волонтерської діяльності.

Привітати волонтерів з цією датою завітав заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Антон Григорович Чубенко, який вручив Почесну грамоту Полтавської обласної військової адміністрації колективу волонтерського загону «Невтомні бабусі» за активну громадську позицію, сумлінну працю, патріотизм, самовіддану волонтерську діяльність на підтримку військовослужбовців Збройних Сил України й територіальної оборони.

Чітко визначити дату, коли в бібліотеці-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ почали займатися волонтерством, зараз уже неможливо. Але, однозначно, це відбулося в 2014 році, коли почалися військові дії на Сході нашої країни. Цей порив не випадковий, бо як по-інакшому могли діяти активні користувачі, які в стінах бібліотеки слухали українське слово, співали українські пісні і вшановували українські традиції. На той час в бібліотеці уже працював гурток для дітей і гурток для дорослих, саме їх учасники почали виготовляти обереги, смаколики, діти малювали малюнки, допомагали чим могли.

Родина Калініченків започаткувала плетіння основи маскувальних сіток, майже вся робота виконувалась вдома, а обплітати їх віддавали в навчальні заклади.

А от день, коли розпочали плетіння маскувальних сіток, уже став історичною датою. Це відбулося в квітні 2017 року. Спочатку Григорій Данилович Калініченко змайстрував каркас. Майстер-клас пройшли у волонтерок «Батальйону небайдужих», вони ж допомогли матеріалами та основою сітки. Стартували з виготовленням маскувальних сіток 6 квітня і з того часу це стало пріоритетною сферою діяльності волонтерів. На сьогоднішній день виготовлено 2592 сітки площею 70 тис. кв. метрів.

В грудні цього ж року було створено волонтерський загін «Невтомні бабусі», бо на той час активними його учасниками були саме жінки поважного віку.

Нині до волонтерського загону доєднуються всі, хто бажає. Багато людей працюють дома над виготовленням в’язаних та шитих речей, оберегів, приготуванням страв для військовослужбовців в шпиталі. Безмежно вдячні всім, хто допомагає коштами. 

В 2022 році новим напрямком роботи загону стало виготовлення чугайстрів, яке ініціювала переселенка з Харкова Ольга Жеребкова. Вже виготовлено 220 чугайстрів літнього та зимового варіантів.

Велика подяка всім волонтерам, які не зупиняються працювати, поєднують волонтерство зі своїми справами, мають запаси терпіння і не втомлюються допомагати військовим.

Немає коментарів:

Дописати коментар