15 березня 2018 р.

Бібліотека гостинно прийняла учасників акції єднання "Україна моя вишивана"

       Приємно і почесно, що одним із осередків вишивання полтавцями оберегу єднання «Україна моя вишивана» організатори і координатори вибрали саме нашу бібліотеку.
Влітку 2017 року тернопільчани започаткували Всеукраїнську акцію єднання «Україна моя вишивана», головна ідея якої – об’єднати всю країну шляхом створення вишиваної карти. Цей мистецький проект закликає  українців з різних регіонів   долучитися до  своєрідної молитви за мир та спокій в Україні. Полтавці приєдналися двадцять третіми до вишивання карти, наступне місто - Київ.
 Розпочалося все з України не вишиваної, а мальованої. З самого ранку оформили виставку учнів Полтавської дитячої художньої школи «Моя Україна». Дякуючи талановитим дітям, вкотре впевнились, що наша країна яскрава і красива.
 Підготували, звісно, і суто бібліотечну інформацію, пов’язану з вишивкою. Це книжкова виставка «А над світом українська вишивка цвіте» та перегляд періодичних видань «Якщо людина хоче вишивати, побачить в цьому радість і красу».
 
 Цікавим доповненням стала виставка вишитих робіт майстрині Віри Сергіївни Гордівської та виставка робіт маляра Мирончук Лілії Миколаївни.
 Першими до акції долучилися працівники бібліотеки.
                             
Найактивнішими учасниками акції стали учасниці гуртка «Українські вечорниці», волонтери загону «Невтомні бабусі» та користувачі бібліотеки.
                             
       Особлива подяка Оксані Калинич, голові обласного відділу «Союзу українок», що завітала на акцію разом із союзянками, волинянками із «Волинського братства» Полтавщини, а ще й із учнями Горянської загальноосвітньої школи, директором якої вона працює. Дівчатка підготували невеликий концерт, активно долучились до вишивання карти та ще й сітку маскувальну встигли поплести.
                           
 Все дійство біля трьохметрової карти супроводжувалось співом та декламуванням віршів.

Немає коментарів:

Дописати коментар