5 березня 2019 р.

Полтавськими дорогами Кобзаря

      Шевченківські дні в нашій бібліотеці розпочалися з проведення для учнів 9-Е Полтавської гімназії №32 літературної години «Полтавські дороги Кобзаря». Приємно, що учні були готові не тільки слухати, але й самі підготували і декламували вірші про Тараса Григоровича Шевченка.

Звісно мова йшла про перебування Шевченка на полтавській землі, про його враження від Полтави, які згодом були використані у повісті «Близнецы», про полтавців, з якими спілкувався поет за життя.
       Були представлені книги, які є цікавим дослідженнями про зв’язки Шевченка з полтавським краєм. Перш за все титанічна праця Петра Ротача «Полтавська Шевченкіана», у якій він зафіксував величезний масив фактів і відомостей про перебування Великого Кобзаря у нашому краї у 1843-1844, 1845-1846 та 1859 роках, місця, які він відвідав, людей, з якими зустрічався, дружив, яким присвячував свої твори, а також про полтавців, які працювали над увічненням образу поета і його літературних персонажів.
Згадали і книгу Григорія Кисіля про вишиті портрети Тараса Шевченка та афоризми з його творів, яку вишили полтавські вишивальниці.

Немає коментарів:

Дописати коментар