21 листопада 2019 р.

Повертається піснями із небес

21 листопада було проведено вечір пам’яті «Повертається піснями із небес», на якому вшановували добру душею, талановиту людину, прекрасного майстра своєї справи композитора, концертмейстера Дмитра Миколайовича Топтуна. Уже півроку як його душа відлетіла у засвіти, але впевнені, що на поклик своїх пісень вона прилетіла, щоб побути десь у куточку переповненого залу.
Труднощі довоєнних та післявоєнних літ для простого селянського, але цілеспрямованого і наполегливого юнака, не стали завадою у здійсненні мрії. А мрія була незвичною – грати на баяні. З 7 років його незмінним другом була голосиста гармошка, а на перші зароблені гроші придбавши баян, самостійно навчився грати. Праця в колгоспі, на заводі, служба в армії, але музика все одно переважила. Здобувши освіту в Полтавському музичному училищі імені    М.В. Лисенка, Дмитро Миколайович керував цілим рядом музичних колективів, які відзначалися нагородами та були улюбленцями слухачів. 
Майже 10 років, уже будучи на заслуженому відпочинку, Дмитро Миколайович опікувався хором «Полтавські піснярі». Цей колектив ще за життя він передав у надійні руки свого сина Анатолія, а зараз хор носить ім’я Дмитра Миколайовича Топтуна.
Загалом композитором написано більше 300 пісень, і  на вечір пам’яті артисти підготували і виконали пісні тільки на його музику. 
Звучали улюблені пісні про маму, поле та рідну хату, про красуню Полтаву та Україну. Вони викликали у присутніх то сльози на очах, то справжнє захоплення.

Немає коментарів:

Дописати коментар