17 березня 2016 р.

З любов'ю і шаною до Івана Франка

З любов'ю і шаною вимовляє все прогресивне людство ім'я Івана Франка, відзначаючи його 160- літній ювілей.
Його називають Каменярем, бо він сміливо вдарив по скелі австро-угорського цісаризму, молотом лупав скелю соціальної несправедливості, гукаючи тисячам: "Лупайте сю  скалу. Нехай ні жар, ні холод не спинить вас". Франко став великим тому, що вийшов з народу, йшов з народом і вів його вперед, закликаючи  "добувати хоч синам  як не собі, кращу долю в боротьбі". Він завжди був у передніх рядах тих, хто ламав скелю старого світу в ім'я нового, скелю неправди і визиску в ім'я правди, добра і краси. Іван Франко  внесений до списків найбільших письменників світу і його ім'я висічене на гранітних скрижалях історії  поруч з іменами найславетніших синів людства.
Перу письменника належить понад п'ять тисяч творів, які ввійшли до золотого фонду не лише української, а й світової літератури. Його твори завжди служили і будуть служити всьому передовому людству в боротьбі проти гноблення і експлуатації людини людиною, за мир, демократію і братерство.
Завданням книжкової виставки «Ти вірним був сином свойого народу», яка представлена в читальному залі бібліотеки-філіалу №7 є  донести до свідомості користувачів  дорогий скарб творчого доробку Великого Каменяра, книги про його життєвий та творчий шлях, про вшанування пам’яті письменника.



Немає коментарів:

Дописати коментар