1 березня 2016 р.

Шевченківські дні – невід’ємна традиція нашого життя

Кожної весни на українську землю приходить велике свято – день народження її геніального сина – Тараса Григоровича Шевченка. Для всіх поколінь Шевченкові поезії будуть актуальними завжди, адже написані людиною, яка поєднувала в собі геніальність і простоту водночас, і не помітити великої любові поета до України просто неможливо.
До цієї дати в читальному залі бібліотеки-філіалу № 7 1 березня оформлено книжкову виставку «Шевченкове полум’яне слово на стражі вічності стоїть».
Поет залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу. А завданням бібліотеки є пропагувати твори великого Кобзаря та літературу про нього.
Літературна спадщина Тараса Шевченка представлена в розділі виставки «Думи Кобзаря живуть між нами» та на додатковому стенді, де представлені 7 томів Повного зібрання творів у 12-ти томах.

Література про життєвий та творчий шлях поета представлена в розділі «У всякого своя доля».

Розділ «Ми тебе не забули, Тарасе» демонструє літературу про вшанування пам’яті українським народом свого славного сина. А книги розділу «Шевченко і Полтавщина» розповідають про зв'язок Шевченка з полтавським краєм ще за його життя та все, що пов’язано подальшим збереженням пам’яті Кобзаря. 


Немає коментарів:

Дописати коментар