19 березня 2016 р.

Поезія і пісні про весну, жінку, кохання

19 березня в бібліотеці-філіалі №7 відбувся музично-поетичний вечір «Весна, жінка, кохання – вічні теми віршів і пісень». В цей день головною темою заходу була тема поезії. 
Про значення поезії в житті людини на світовому рівні свідчить поява Всесвітнього Дня поезії — 21 березня, що було проголошено на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Перший Всесвітній день поезії відбувся в Парижі (Франція) 21 березня 2000 року, де розташована штаб-квартира ЮНЕСКО. Цей День, вважає ЮНЕСКО, покликаний послужити створенню в засобах масової інформації позитивного образу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям.
Для популяризації збірок поезій, які є в фонді бібліотеки в читальному чалі було оформлено книжкову виставку «Поезія – музика душі». Заливча Людмила, презентуючи цю виставку, звернула увагу, що поезія зібрана в таких розділах як «Титани світової поезії», «Класики української поезії», «Поезія жіночого пера», «Поетична Полтавщина».

Представляючи збірки поетів Полтавщини, з гордістю було зазначено, що бібліотека має серед користувачів знаного поета нашого краю Володимира Степановича Мирного, якому і надано було слово.


Володимири Степанович розповів про своє перше захоплення поезією, яке стало в подальшому його життєвим кредом. А так як однією з  тем заходу було кохання, то він прочитав два вірша зі своєї нової збірки «В коронах інію тополі» про мрії про перше кохання та кохання до своєї дружини.
Читала свої поезії ще одна користувачка, починаюча поетеса Олена Кульчій.

Подальша програма вечора це виступ вокального ансамблю «Розсошанка». В їх музично-поетичній композиції звучали пісні про весну, кохання, жінку, а поетичною канвою були вірші учасника ансамблю Володимира Івановича Онацького, які з натхненням виконував сам автор.



Немає коментарів:

Дописати коментар