12 січня 2017 р.

Прикрасили "Поетичну ялинку" в бібліотеці

 Коли все навкруги стає білим, здається, що ти потрапив у зимову казку. Саме таким був день зустрічі учнів 8-І та 7-Е класів 32 гімназії  з полтавськими поетесами Галиною Вовченко та Тетяною Ваценко, що відбулася в нашій бібліотеці 12 січня. Сніг кружляв в неймовірному танку, все навкруги здавалося казковим і довершеним, а поетичні рядки впліталися в цю гармонію природи і душі стрункою мелодією.

     Наче красиві іграшки, нанизували поетеси свої поетичні твори на «Поетичну ялинку» – проект Галини Вовченко, започаткований ще в минулому році. В нашій бібліотеці прикрасили вже шосту «Поетичну ялинку»  в рамках  цього проекту.

 Поетеса Тетяна Ваценко читала свої вірші, які пише, як для дітей, так і для дорослих, принесла та презентувала книжки власних поезій. Ілюстрації до книжки для дітей представлені у вигляді витинанок, створені поетесою власноруч, адже вона – майстер народної творчості і досконало  володіє мистецтвом витинанки.


 Галина Вовченко представила збірки своїх поезій, читала вірші, розповідала про свою творчість, а також презентувала «Фотопоетичний календар Галини Вовченко 2017-2018».  Пані Галина захоплюється фотографуванням, тож всі фото в цьому календарі авторські, на кожній сторінці вірш з її  фотоілюстрацією. Це видання незвичайне, воно з легкістю перетвориться на книжку, коли закінчиться рік і календарну частину можна буде відрізати, залишивши лише вірші та фото.

 Галина Вовченко запропонувала учням долучитися до прикрашання «Поетичної ялинки», на цю пропозицію відгукнулася учениця 32 гімназії, юна поетеса Діана Саєнко, яка прочитала власний вірш.

Немає коментарів:

Дописати коментар