2 червня 2019 р.

Пам'ять увінчали Кобзаря вишивані хрестики на полотні

       Проект «Образ і слово Кобзаря у вишивці», який започатковували у нашій бібліотеці, уже передано до Шевченківського національного заповідника, як і заповідав ініціатор – Заслужений майстер народної творчості Григорій Олексійович Кисіль. Відбулися урочистості, нагородження. Але не всі вишивальниці мали змогу побувати на Чернечій горі. Тому зібралися до бібліотеки на літературно-мистецький вечір «Пам'ять увінчали Кобзаря вишивані хрестики на полотні».
     Згадували як вишивали та як родина Калініченків мандрувала з проектом по всій Україні (9 тисяч кілометрів сколесили).
 Стоячи вітав зал вишивальницю Світлану Гагієву, яка зараз несе службу у Збройних Силах України.
 Кожна вишивальниця отримала 4 нагороди – «Почесні грамоти» від Шевченківського національного заповідника в Каневі, Черкаської ОДА і Товариства «Просвіта» і «Подяки» від народного депутата Юрія Бублика. А ми в свою чергу і йому дякуємо, бо він підтримував наш проект від самого його зародження і весь час творення. Єдине, що не вишивав з нами.
Приємним сюрпризом стало  музичне  вітання  для майстринь. Його зініціював волонтер, добрий друг бібліотеки Іван Данилевський.  Чарівний спів  Лариси Борисенко та її учениці Анастасії Ніколаєвої  подарував незабутні приємні враження.

Немає коментарів:

Дописати коментар