14 вересня 2016 р.

Славимо край наш полтавський піснями!

  День міста – це особливе свято для кожного його мешканця. Воно об’єднує усіх тих, хто називає себе полтавцями. Мабуть, кожна людина вважає, що її місто, де вона народилася і живе, - найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце - єдине, неповторне: воно викохало тебе на своїх долонях, збагатило тебе своєю красою, подарувало друзів. Ти - його часточка, його любий син і надія. 
      23 вересня Полтава святкує День міста на честь річниці визволення від нацистських окупантів. До цього свята бібліотека підготувала книжкову виставку «Вічна пам’ять про визволителів Полтави», та запросила всіх бажаючих на вечір, присвячений Дню міста «Славимо край наш полтавський піснями».                        
Яке ж свято без пісні? Тим паче, яке свято без пісні у співочого українського народу? Адже пісня очищує душі, й зміцнює сили, вона є частиною Батьківщини, за яку боролися наші земляки в роки Другої світової війни. На війні пісня звучала як молитва, як клятва, як надія. У часи розквіту та занепаду, під час важких випробувань війнами, бідністю, національного гніту народна пісня допомагала людям. Тож і не дивно, що на свято, яке відбулося 14 вересня, ми запросили наших добрих друзів - театр народної пісні «Берегиня». Вони порадували нас новою програмою, присвяченою святкуванню Дня міста. Нікого не залишили байдужими українські пісні у виконанні артистів, адже пісні нашого народу надзвичайно мелодійні, щирі та прості!






Немає коментарів:

Дописати коментар