10 травня 2017 р.

Допомога армії – маскувальні сітки для розвідників

 Питання допомоги армії ніколи не викликало сумніву у колективу бібліотеки-філіалу №7 Полтавської міської ЦБС. Адже неможливо забувати про те, що в нас іде війна, забувати про бійців, які перебувають на Сході. Вони не пускають війну на вулиці наших рідних міст, тож, на нашу думку, кожен українець не має права відсторонюватися від подій, які відбуваються в країні.
 Коли до завідувача бібліотеки-філіалу №7 Людмили Заливчої звернулися волонтери з проханням зробити маскувальні сітки для наших бійців, вона не відмовила. Добре розуміла, що навіть попри відсутність досвіду в цій справі, повинні справитись.

 До виготовлення маскувальних сіток вже долучалися в бібліотеці №7 в минулому та позаминулому роках – тоді плели тільки сітку-основу. За досвідом обплетення сіток звернулися до волонтерської організації «Hand made для Армії руками небайдужих полтавок», зокрема до Тетяни Сігіди. Висловлюємо велику вдячність цій організації, адже ми отримали не лише майстер-клас з плетіння, а й саму сітку-основу та барвник для тканини.
 Робота закипіла. Тканину несли всі небайдужі – це й учасниці бібліотечного гуртка «Українські вечорниці», і школярі, і користувачі та колектив бібліотеки. Фарбували тканину вдома Людмила Заливча та  Мирослава Плєшкова. Дівчата з колективу бібліотеки пофарбовану тканину різали на смужки, готовили до заплітання.
 Дерев’яний каркас для виготовлення сітки в вестибюлі бібліотеки спорудив Калініченко Григорій Данилович.
 Коли підготовчу роботу завершили, приступили до основного етапу, а саме до заплітання. Почала плести маскувальну сітку Людмила Заливча. Спочатку заплела на сітці сердечко, підкресливши цим, що цю справу ми робимо від щирого серця, та з кожним зав’язаним на сітці вузликом ми молимося за життя наших захисників, сподіваємося, що наше маскування захистить їх від ворога.
 Колектив бібліотеки висловлює щиру вдячність всім хто долучився до виготовлення маскувальних сіток, а саме: Оксані Калинич, Леонілі Пітулей, Вірі Чернецькій, Вірі Гордівській, Лілії Мирончук, Любові Задорожній, Надії Степаненко, Жанні Борщ, Катерині Калініченко, Людмилі Калинюк. Особлива подяка найактивнішим учасницям: Тамарі Іванченко, Олені Цубер та Мирославі Плєшковій.
 Що ж, перший досвід є доволі вдалим: виготовили 3 сітки загальною площею понад 50 квадратних метрів.
 Наші сітки волонтери із підрозділу Полтавського батальйону небайдужих відправили розвідникам 24 окремої механізованої бригади на Луганщину. Ці сітки необхідні їм на передовій. Бійці захищають нас, а ми хоча б якоюсь мірою підтримуємо, допомагаємо їм. Адже, допомагаючи іншим, ми допомагаємо у першу чергу собі. Без нашої участі, без участі кожної конкретної людини ми не зможемо захистити себе, захистити свої рідні домівки.

Немає коментарів:

Дописати коментар