2 січня 2018 р.

120 років від дня народження Володимира Сосюри

 6 січня виповнюється 120 років від дня народження українського поета Володимира Сосюри (1898 – 1965). На абонементі бібліотеки оформлена виставка, присвячена життю і творчості поета-ювіляра.
 Володимир Миколайович Сосюра — український письменник, поет-лірик. Належав до ряду літературних організацій того періоду — «Плуг», «Гарт», «ВАПЛІТЕ» та ін. Після себе Володимир Сосюра лишив значний літературний спадок: в 1970-1972 рр. було видано 10 томів його доробок (до цього було видано ще два трьохтомника поезій Сосюри). А загалом Володимир Сосюра дав читачу понад 40 поетичних збірок, що є доказом надзвичайної творчої наснаги поета, доказом його великого таланту. Поезія Володимира Миколайовича нікого не лишить байдужим. Він піднімав усі можливі теми. Його вірші читають в будь-якому віці. Вони задовольняють різні вподобання, його вірші будуть подобатись людям завжди. Для патріотів є твори про Україну, для молодих людей – любовна та інтимна лірика, для старшого покоління – твори про життя та війну. Так, є що прочитати у Володимира  Сосюри і головне, є чим пишатись нам, його нащадкам. Адже ці твори вчать нас жити та любити. 
 Докладніше про життя та творчість поета-ювіляра запрошуємо вас прочитати на сторінці нашого блогу «Літературна персона».

Немає коментарів:

Дописати коментар