23 липня 2018 р.

В гості завітала волонтерка із Канади

       Літо час для відпочинку, але  «Невтомні бабусі» встигають все. Уже готові чергові 6 сіток, пошито 24 шортів, 120 спідньої білизни для передачі на передову. Також виготовлено 24 наволочки для дитячого будинку із прифронтової місцевості.  23 липня волонтерський загін зібрався майже повним складом. Головним приводом зібратися був приїзд Ліни Пітулей, сестри Мирослави Плєшкової, які є активними волонтерками.
     
         Ліна уже 18 років проживає в Канаді  в місті Едмонтоні.
Едмонтон є одним із двох найбільших центрів української громади в Канаді, разом з районом Великого Торонто. За даними останнього перепису 13,97%  мешканців міста українського походження. За 40 км на схід від Едмонтона розташований музей просто неба — Село україно-канадської культурної спадщини. Біля входу до мерії міста Едмонтон 1983 року встановлено перший у світі пам'ятник жертвам Голодомору «Розірване кільце життя».
Ліна розповіла  про її друзів і знайомих, які зберігають у Канаді  традиції свого народу, у їхньому містечку є українські школи, церкви, вони готують українські страви, говорять українською мовою.
      Ліна не тільки постійно переймається справами волонтерів, але й сама є активною волонтеркою. Тому вона заслужено отримала грамоту, яку Наталя Костіна привезла від військових із передової.
Ну а потім і плетіння сітки, і обмін враженнями, і подарунки для гості, і розповіді "бувалих волонтерів" про поїздки до хлопців на Схід, приємне спілкування і чаювання.

Немає коментарів:

Дописати коментар