14 березня 2023 р.

Наші мужні добробати

День українського добровольця – героїчне свято, що відзначається в Україні 14 березня. У цей день 2014 року відбувся перший відкритий бій у Харкові, на вулиці Римарській, російсько-українського протистояння, в ході якого українські сили відбили штурм проросійських бойовиків.

З квітня по червень 2014 року в Україні почали створюватись добровольчі батальйони (добробати – так їх назвали в народі), першими добровольцями були учасники Майдану.

До складу добробатів увійшли люди, які були готові не лише добровільно служити Українській державі, а й добровільно віддати за неї власне життя. Ці люди стовідсотково створені із любові до своєї неньки України, тому що тільки любов спонукає їх залишити свої справи, свою сім’ю, своє навчання і йти захищати свій рідний край.

Ці люди були об’єднані у силові підрозділи, їх метою було звільнення окупованих російськими терористичними військами міст і селищ сходу України та недопущення російських збройних формувань і військової агресії та інші території України. Піднесення патріотизму та національної свідомості зробило батальйони рушійною силою бойових дій на сході країни. Загалом, у воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів.

Всі добровольчі батальйони приймали активну участь в найскладніших воєнних точках оборони нашої країни. Добровольчі батальйони «Донбас», «Азов», «Правий сектор», «Дніпро», «Шахтарськ» разом з окремими підрозділами ЗСУ прийняли на себе перші штурми біля Іловайська.

Українські добровольці стали гордістю українського народу.

Безмежна подяка добровольцям всієї України, за те, що Вони, не замислюючись ні на мить, стали на захист України. Ми завжди пам’ятатимемо їх подвиг!

В читальному залі нашої бібліотеки до цього дня користувачам пропонується перегляд літератури «Наші мужні добробати», на якому представлені книги про добровольців. Багато добровольців зайнялися літературною діяльністю і написали книги спогадів про власну участь у війні, про бойових побратимів та про хід бойових дій, тому на перегляді представлені також книги, написані добровольцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар