9 березня 2023 р.

Борець за щастя народу в часи неволі, злиднів, темноти

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю пам’ятає і шанує людство. До славної когорти таких людей належить і Великий Кобзар українського народу – Тарас Григорович Шевченко. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя становить частинку історії моєї Батьківщини», – писав поет. Він пробуджував любов до України, ненависть до гнобителів, кликав сильних на подвиг, вселяв у слабких надію і віру.

Слово українського поета-пророка, художника і мислителя Т. Г. Шевченка звучить в усіх куточках нашої планети, його твори видані багатомільйонними тиражами. Кожен, хто прилучається до поетичного слова Великого Кобзаря, черпає в ньому наснагу, як любити Україну, боротися за її волю та незалежність. Його заклик «Борітеся – поборете!» підтримує і надихає українських вояків боротися і визволяти Україну від російських окупантів.

Віддаючи шану пам’яті геніального сина України, в ці березневі дні ми з новою силою усвідомлюємо велич духу і силу могутнього таланту Т. Г. Шевченка.

З нагоди 209 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в читальному залі бібліотеки-філії № 7 розгорнуто книжкову виставку «Борець за щастя народу в часи неволі, злиднів, темноти», на якій представлено літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Виставка оздоблена вишитим портретом Тараса Шевченка, який виготовила бібліотекар Олена Кірнос.

9 березня, у день народження Великого Кобзаря, користувачі та працівники Центральної бібліотеки ПМТГ долучилися до заходу, який проходив біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Полтаві.

Немає коментарів:

Дописати коментар