5 грудня 2023 р.

Будні і здобутки волонтерського загону "Невтомні бабусі"

Щороку 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера. Волонтерство – це покликання. Небайдужість до чужої біди, співпереживання, особливий спосіб мислення. Це те, що гуртує волонтерів та веде їх вперед. 

Роль волонтерів в Україні зараз, під час війни, важко переоцінити. Волонтери – одні з тих, хто завжди стоять за спиною військових та допомагають їм, а також українцям на окупованих територіях, часто ризикуючи власним життям. Сьогодні волонтери – найпотужніша частина громадянського суспільства України, а волонтерський рух об'єднує всі міста й громади держави та всі соціальні групи. Це ідея, яка залучає до боротьби за свободу України мільйони людей із різних країн світу.

У Міжнародний день волонтера в бібліотеці-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ було проведено годину спілкування «Волонтерські будні і здобутки». Учасники волонтерського загону «Невтомні бабусі», що діє при бібліотеці, зібралися, щоб підвести підсумки своєї роботи та згадати найцікавіші моменти волонтерського життя.

На заході були присутні учні Донецького спортивного коледжу ім. С. Бубки, які з цікавістю переглянули презентацію до Дня волонтера та прослухали цікаві розповіді волонтерів про їхню роботу.

Думками та спогадами з присутніми поділилися волонтери Мирослава Плєшкова, Зоя Коваленко, Олександра Мороз.

Отримали також подарунки до свята: обереги від волонтерки Зої Воронянської та майстрині народної творчості Тамари Пилипенко, а також солодощі від працівників бібліотеки.

Також з нагоди Міжнародного дня волонтера представники волонтерського загону «Невтомні бабусі» отримали Почесну грамоту від першого заступника міського голови Валерія Пархоменка.

Дякуємо всім, хто допомагає нашій країні, за вашу працю, сміливість та здатність вчасно прийти на допомогу! Бажаємо вам невичерпної енергії, впевненості, наснаги у нелегкій, але дуже потрібній роботі! Разом до перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар