3 січня 2024 р.

Новий рік зустрічали колядками та щедрівками

«Новий рік крокує – веселу пісню дарує» – з такою концертною програмою завітав до нашої бібліотеки театр народної пісні «Берегиня» територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київської районної в м. Полтаві ради під керівництвом Сергія Асауленка.

Вже українці відсвяткували Різдво, зустріли Новий рік, то присутні згадали традиції нашого народу дякуючи артистам, які розіграли справжнє театралізоване дійство.

Господиня Тетяна Іванівна Якушенко зустрічала гостей, які виконували і колядки, і щедрівки, чудові пісні про зиму, а отримали за те гроші і смачні вареники. Головними серед гостей були Маланка, Василько, а ще їх супроводжувала ціла купа цікавих персонажів: чорт, священик, лікар, поліцейський, ціла юрба циганів.

Не обійшлося і без кози, яку приводили до тями всією компанією. До речі, водіння кози – це давнє містичне дійство, яке символізувало родючість і перемогу життя над смертю. Це символічно для нас, бо саме зараз ми все робимо з вдячністю нашим Збройним Силам України і вірою у найшвидше повернення до мирного життя. 

Найцікавіші миті заходу можна побачити на цьому відео.

Немає коментарів:

Дописати коментар