11 лютого 2016 р.

Вшанування пам'яті бійця "Азову" Дмитра Коряка

      До річниці загибелі бійця батальйону «Азов» Дмитра Коряка в бібліотеці-філіалі №7 вирішили виготовити стенд «Герої не вмирають. Дмитро Коряк». 

А 11 лютого учням 9-М класу полтавської гімназії №32 презентували книгу-реквієм, книгу-спомин «Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк» та цей стенд.

Звісно запросили упорядницю цього мистецького пам’ятника -  відому поетесу-піснярку, лауреата премії імені І. П. Котляревського Надію Гринь, яка була особисто знайома з героєм, котрий загинув під Маріуполем, відстоюючи українську землю. Саме вона ініціювала і створення в бібліотеці  стенду, присвяченого герою.


           Зі сльозами на очах присутні прослухали розповідь про життя бійця та переглянули відеоролик з останнім інтерв’ю Дмитра Коряка на фронті.


 Надія Гринь розповіла, яким Дмитро був у мирному житті, про його любов до матері, прочитала свій новий вірш, присвячені пам’яті героя. 
Про Дмитра Коряка, як учасника Революції Гідності й  Майдану в Києві та Полтаві, розповіла учасниця полтавського майдану, волонтер Алла Силка.
Також виступили поетеса Катерина Калініченко і  правозахисниця, в минулому – учасниця Народного Руху України Зоя Коваленко, журналіст Лідія Черпакова.  




             Школярі прочитали вірші, які увійшли в збірку «Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк» разом зі спогадами бойових побратимів Дмитра.

  

              Всі присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих в АТО, героїв «Небесної сотні» та всіх борців за щасливе майбутнє нашої країни.


Немає коментарів:

Дописати коментар