13 лютого 2016 р.

Поезія і музика кохання

13 лютого в бібліотеці-філії №7 відбувся літературно-музичний вечір, присвячений  Дню Святого Валентина. Відомо, що кохання – одвічна тема поезії, музики, а тому тему вечора визначили «Поезія і музика кохання».

Чудові пісні і романси про кохання  виконував  Андрій Шевченко - співак з прекрасним голосом, який свого часу  співав у хорі Полтавського обласного академічного українського музично-драматичного театру мені М. В. Гоголя. Спочатку у його виконанні прозвучали  красиві українські ліричні пісні  «Вечір надворі» та «Чорнії брови, карії очі». Прийшовши до нас із давнини, ці справжні поетичні перлини подарували миті насолоди чарівною мелодією та  розмаїтістю почуттів. Потім звучали відомі романси, пісні про красу жінок і  навіть арія романтичного Дон Кіхота.

Тему романсів -  ліричних пісень, в яких люди  говорять про  свої любовні переживання продовжив бард, лауреат обласного конкурсу композиторів-пісенників «Журавлиний ключ-2007» Олексій Онуфрієнко.


Присутніх було ознайомлено з поетичними збірками та відомими творами про кохання, які були представлені на книжковій виставці «Світом рухає любов».



В рік Івана Франка згадали і про його  кохання та  збірку  «Зівяле листя». «Тричі мені являлася любов»,— зізнавався поет, і три жмутки віршів із збірки «Зів’яле листя» вже давно стали шедеврами світової любовної лірики. Любов до жінок окрилила поета  духовно, піднесла лірику на найвищий щабель романтичності.  

Звучання пісень «Эхо любви» та «Надежда» було даниною пам’яті співачці з ніжним і чарівним голосом Анні Герман,   котрій у цьогорічний День Святого Валентина мало б виповнитися 80 років.


А наостанок подарунком для всіх стало звучання пісні «Миллион алых роз» з переглядом ролика про найрізноманітніші букети із троянд, а от букет троянд отримала  концертмейстер Лариса Філіпська, яка акомпонувала співаку Андрієві Шевченку на піаніно.



Немає коментарів:

Дописати коментар