14 квітня 2016 р.

Бережіть природу!

 Що найбільше радує і найбільше засмучує сучасну людину? Якщо бути максимально лаконічними і точними, то можна сказати, що найбільшою радістю і цінністю для людини було і залишається її життя, і найбільше засмучує людину загроза втрати цього життя. Сучасний стан людства можна охарактеризувати словом «тривога». На сьогодні перед людством стоїть ряд глобальних проблем, серед яких екологічну проблему можна поставити на перше місце.
 Охорона довкілля в сучасних умовах – це нова форма у взаємодії людини й природи. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів спрямованих на гармонічну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів, в ім’я теперішніх і майбутніх поколінь.
 День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України. Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.
 2016 році Український День навколишнього середовища припадає на 16 квітня. Головною метою цього свята є поліпшення стану природи. День довкілля дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, в якому ми живемо. Дає можливість уважно обдумати дії та кроки, які кожен з нас має зробити в напрямку збереження та відновлення довкілля.
 В читальному залі нашої бібліотеки до цього дня оформлено книжкову виставку «Краса Землі моєї голубої». Цією виставкою ми пропонуємо здійснити уявну мандрівку в неповторний світ природи, відчути красу рідного краю, та закликаємо бережно і шанобливо ставитися до навколишнього середовища.
    Розділи виставки та цитата, які є поетичними строками, зокрема закликають берегти природу, квіти і рослини, тварин і птахів і становлять своєрідну настанову –
                Все на землі, все треба берегти,
                І птаха, й звіра, і оту рослину,
               Не чванься тим, що цар природи ти,
               Бо врешті ти його частина.
               Зупинися, людино на мить...
               І відчуй як планеті болить.
               Кожного дня і кожну хвилину,
               Оберігай всяку звірину.
               Ось у лісі лунають пташок голоси,
               Їх пісні нам серце милують.
               А у квітах і травах є стільки краси!
               Хай усі це побачать, почують!






Немає коментарів:

Дописати коментар