4 жовтня 2020 р.

Свій цвіт душі і серце на долоні жертовно й щиро дітям віддають

Усі професії важливі та корисні. Але серед них є одна, яка покликана будити любов до світу, до життя, до будь-якої справи. Це професія вчителя.

Бути вчителем - високе покликання. Праця вчителя нелегка: це відповіді на тисячі «чому», це гори різноманітної літератури, це кілометри шляху, пройдені по класній кімнаті, це кілограми зошитів, це радість спілкування з учнями, це гіркота свого безсилля в якийсь момент, це нескінченний пошук досконалості у всьому, прагнення дійти «до самої суті». Як і раніше, вчитель має бути зразком у всьому - в спілкуванні, культурі, манері триматися, впевненості. Покликання бути вчителем – це прагнення душі до саморозвитку, самовдосконалення, реалізація нелегкої місії на Землі. Педагог - це людина, яка вкладає всю свою душу в юне покоління. Саме від Вчителя, його професійних і людських якостей багато в чому залежить доля учнів, завтрашній день країни.

Учителем не кожен може бути,

Не кожне серце вміє говорить...

Учитель лише той, хто вміє чути,

Окрилити, навчити і любить.

Тендітну душу ласкою зігріти

І добротою ниву засівать,

Безмежно, щиро цілий світ любити

І дітям усього себе віддать.

За чудовою традицією в останню неділю жовтня ми зі словами вдячності й любові звертаємося до людей, які вибрали благородну професію педагога. Для кожної людини, незалежно від її професійної діяльності, це свято є особливим, незабутнім. У пам'яті одразу ж виникає образ улюбленого вчителя, який був порадником, другом, вихователем, взірцем. Він наполегливо і лагідно вів нас дорогою знань, виховував почуття гідності, доброти, поваги, любові.

Зі святом вас, дорогі педагоги! З Днем вчителя! Нехай кожен день ваш буде посмішками наповнений, квітами, правильними відповідями і відмінними оцінками учнів, вашими творчими ідеями і яскравими талантами, мудрістю і натхненням, радістю і любов’ю, душевним спокоєм і простим щастям!

Немає коментарів:

Дописати коментар