13 листопада 2023 р.

Відкриття виставки Галини Вовченко «КОТОФОТО»

Сьогодні в нашій читальній залі каркаси із маскувальними сітками дещо відсунулись, щоб поступитися… котикам, точніше, котикам, яких зафотографувала Галина Вовченко. Наша бібліотека стала черговою, вже шостою за рахунком, локацією пересувної виставки-проєкту пані Галини під назвою «КОТОФОТО».

Нинішній рік кота надихнув пані Галину зібрати всіх своїх фотокотів, як ми дізналися, не тільки з Полтави, а й з різних куточків України.

Відкриття виставки стало справжнім мистецько-літературним заходом. Вірші читали Наталя Жовнір, Олена Кульчій, Валентина Мартусь. До поетичного марафону підключили запис вірша у виконанні Сергія Жадана. Новели на кототему представила Марина Федорова.

На прохання згадати вірші, зовсім неочікувано, але дуже доречно, прозвучали у виконанні присутніх колискові пісні.

Дружно вигадували назви до фото, запропоновані пані Галиною, а переможці, яких визначали голосуванням, отримували фотопризи.

Присутні ділилися розповідями про домашніх улюбленців. До сліз смішними були ролики про кішку Галини Вовченко.

Захід був насиченим, різноплановим, цікавим, ще й після нього кожному було що згадати на котячу тему. Але саме головне, що такі заходи ми маємо змогу проводити, дякуючи мужності наших захисників.  Відважні військові теж люблять котиків, і діляться своїми відео і світлинами. Тому фінальним акордом заходу став відеоролик про улюбленців наших бійців.

Запрошуємо не тільки переглянути фотовиставку «КОТОФОТО», а й за бажанням доповнити її своїми «котячими» експонатами. До речі, виставка була оздоблена іграшковими котами, виготовленими Ларисою Пустовойтенко, а вже після заходу до виставки приєдналася сіамська кішечка – вишивка Олени Цубер.

Немає коментарів:

Дописати коментар