2 квітня 2016 р.

Сміялись щиро, від душі!

2 квітня в бібліотеці-філіалі №7 організували вечір гумору «Хай буде весело  всім». Навіть несприятлива погода не перешкодила любителям гумору дружно зібратись і дійсно повеселитись, щиро посміятись.
    На початку вечора завідуюча бібліотекою розповіла про видатних гумористів України Остапа Вишню та Олександра Ковіньку, презентувала книжкову виставку «Хочете жити на втіху – частіше помирайте від сміху», яка оформлена в читальному залі.
            
В записі у майстерному виконанні Анатолія Паламаренка прослухали гумореску Остапа Вишні «Ярмарок» та гумореску Олександра Ковіньки «Хатнє виконання».
А потім свої таланти у читанні гуморесок демонстрували користувачі бібліотеки.
Розпочала цю естафету Зінаїда Костянтинівна Токар, яка  була особисто знайома із неперевершеним гумористом Павлом Глазовим. В 1994 році вона стала переможцем конкурсу знавців його гуморесок. На цьому конкурсі Павло Прокопович зачитував декілька слів із своєї гуморески і потрібно було впізнати яка саме це  гумореска та  напам’ять її прочитати. Після цього конкурсу Зінаїда Констянтинівна листувалась з Глазовим до самої його смерті.
Зінаїда Костянтинівна прочитала декілька своїх віршованих гуморесок, а потім майже годину звучали іскрометні та мудрі усмішки Павла Прокоповича Глазового. На запитання скільки вона знає гуморесок,  шанувальниця Глазового відповіла, що може читати до самого ранку.
Потім читали дотепні гуморески Людмила Дмитрівна Калинюк, Анастасія Макарівна Пусан, Володимир Семенович Марченко, Олена Іванівна Цубер,  Софія Григорівна Зінченко


             Юлія Іванівна Карпова не тільки прочитала гуморески, але й виконала акапельно дві жартівливим українські пісні. 
        Найбільші оплески зірвав виступ Ніни Цезарівни Козаченко, саме вона отримала приз глядацької прихильності.
Але ніхто із знавців гуморесок не залишились без подарунків, адже вони всі автоматично стали учасниками безпрограшної лотереї.  Як і повинно бути на вечору гумору, вона була веселою, а жартівливі призи супроводжувались жартівливими коментарями.
Так, наприклад, Володимир Семенович Марченко отримав наперсток – посудину для вживання міцних  напоїв, ложку – супутницю з якою  ніколи не пропадете, та голодним не буде, а також цвях як старовинну вішалку. 






Немає коментарів:

Дописати коментар