24 січня 2017 р.

Подвоїли «Поетичну ялинку»

 Пройшла ціла низка новорічних свят, з домівок уже повиносили ялинки, а ми 23 січня в своєму читальному залі знову її прикрашали, і, як Ви уже мабуть здогадались, знову поетичними рядками та піснями. Шоста «Поетична ялинка» Галини Вовченко була з учнівською аудиторією, а на цій зустрічі не тільки подорослішала аудиторія, але й ялинка стала уже вдвічі старшою – дванадцята. Навіть подарунки отримали, бо саме в нашій бібліотеці цим проектом охопили різні вікові категорії. 
           
 Керувала процесом прикрашання, звісно, Галина Василівна, адже це її проект, а допомагали їй цього разу поетеса, художниця, майстер народної творчості Тетяна Ваценко, молода поетеса, фотограф з Миргорода Маргарита Олійник-Локай, композитор, співак, заслужений працівник культури Володимир Раковський, учасниця заслуженого ансамблю пісні і танцю України «Лтава» ім. В. Міщенка та солістка театру народної пісні «Берегиня» Віра Мотчана.     
 Завданням Володимира Раковського було не тільки розпочати зустріч, але й прикрасити «Поетичну ялинку» піснями на вірші Галини Вовченко, музику до яких написав особисто. Віра Мотчана виконала пісні про зиму, які вже стали улюбленими романсами.                                     
 Тетяна Ваценко читала не тільки свої «дорослі» вірші, але й порадувала і зачарувала всіх життєрадісними рядками про свого персонажа дитячих віршів Курдуплика.                                                              
 Поетеса Маргарита Олійник-Локай читала нещодавно написану поезію, та поезію написану раніше, бо пише вірші з шкільної парти, навіть в 2005 році посіла третє місце на ІІ обласному конкурсі «Авторська збірка поезій школяра». Молода поетеса хоче бути сама собою як в житті, так і в поезії, і в неї безумовно є Божа іскра писати вірші.                                                                              
 Вірш про Новий рік прочитала і поетеса, майстриня фриволіте Катерина Калініченко, яка була також учасницею однієї з цьогорічних «Поетичних ялинок».

Немає коментарів:

Дописати коментар