26 червня 2024 р.

Олена Пчілка – берегиня української вишивки

До 175-ої річниці від дня народження української письменниці, меценатки, перекладачки, видавниці, етнографки, фольклористки, публіцистки, журналістки і громадської діячки Олени Пчілки для користувачів бібліотеки-філії №7 була проведена етнографічна мандрівка «Олена Пчілка – берегиня української вишивки».

20 червня 2024 р.

Твори Галини Вдовиченко наповнені теплотою і залишають після себе світлі почуття

21 червня святкує свій ювілей Галина Вдовиченко – сучасна українська письменниця та журналістка. Сюжети її творів розгортаються в українських містах і навколо знайомих багатьом читачам персонажів. Найчастіше головні герої її книг – звичайні люди, яких ми безліч разів зустрічали на вулиці, але при цьому трапляються з ними зовсім незвичайні події.

12 червня 2024 р.

Марко Черемшина – співець знедоленої Гуцульщини

Видатний український письменник і культурно-громадський діяч Марко Черемшина увійшов в історію української літератури як талановитий майстер слова, співець знедоленої Гуцульщини. Він володів 13-ма мовами, досліджував духовний світ Гуцульщини і збирався видати відповідну наукову працю.

10 червня 2024 р.

Красою Японії народжений

Видатний японський письменник Ясунарі Кавабата народився 11 червня 1899 року в Осаці. Його дитинство було позначене трагедією: у віці чотирьох років він втратив батька, а через два роки – матір. Кавабата залишився під опікою дідуся, який помер, коли хлопцеві було лише 14 років, що залишило його повністю сиротою. Ці ранні втрати глибоко вплинули на його майбутні твори, наповнивши їх темами самотності та втрати.