14 вересня 2017 р.

Бібліофреш новинок

 14 вересня бібліотека-філія №7 запросила учасників  гуртка  "Українські вечорниці" на бібліофреш «Все нове і краще – для Вас!». Для гостей ми підготували приємний сюрприз – нові надходження книг, які вони з нетерпінням чекали.

Завідувач бібліотеки Людмила Олександрівна Заливча спочатку звернула увагу присутніх на  новинки з галузевої літератури. В рік Японії цікавим доповненням до фонду і для читачів стала книга Л.Чана «Япония. Путеводитель». Зацікавила всіх  книга з психології Кейт Феррацці «Ніколи не їжте наодинці та інші секрети успіху завдяки широкому колу знайомств», з якої можна дізнатися як стати помітним у будь-якому товаристві й цікавим для будь-якої людини та як одним телефонним дзвінком чи вчасно врученою візитівкою змінити своє життя. На численні замовлення читачів бібліотека отримала «Польсько-український україно-польський словник». Також було представлено книги з історії, літератури, культури.
 Так як всі учасниці гуртка «Українські вечорниці» є волонтерами, особливу увагу звернули на збірку «Волонтери. Мобілізація добра».Ця книга — про звичайних людей поруч із нами. Тих, хто робить надзвичайне для бійців, поранених, сиріт, біженців, з ранку до вечора шукаючи можливості для допомоги. Подіям на Майдані присвячена книга Ніни Фіалко «Коли брати стають ворогами», а книгу Сергія Жадана «Ворошиловоград» визнано найкращою книгою десятиліття.
 Далі перейшли до огляду книг сучасної української літератури. Звернули увагу на те, що вийшла нова книга нашої письменниці-землячки Дарини Гнатко «Душа окаянна». Зацікавила присутніх львівська тематика, представлена у книгах «Мелодія кави в тональності сподівання» (продовження роману «Мелодія кави в тональності кардамону») Наталі Гурницької, «Роман з містом» сестер Світлани Горбань і Наталі Лапіної, збірках оповідань «Львів. Смаколики. Різдво», «Львів. Кава. Любов». 
 Наші читачі з нетерпінням чекали нові книги Галини Вдовиченко, Дари Корній, Володимира Лиса,  Романа Іваничука, Любка Дереша, Ірен Роздобудько та інших українських письменників.
Дуже цікаві новинки отримала бібліотека із зарубіжної літератури. Перш за все – це три книги Пауло Коельо: «Адюльтер», «Переможець завжди самотній», «Шпигунка». Популярними серед читачів стали книги Джоджо Мойєс, Філіппа Ванденберга, Еріка Ларсона. З нетерпінням чекали продовження книги Анджея Сапковського «Відьмак».
 Любителів  детективів порадували новинки від українських авторів Андрія Кокотюхи та Анатолія Барбакару.
 Так як влітку не проводилися засідання гуртка, розглянули також питання, які найбільш хвилюють гуртківців. Постійна читачка і друг нашої бібліотеки Чемерко Лариса Георгіївна передала старовинні узори своєї мами-вишивальниці і  конопляну тканину, яку гуртківці вирішили віддати полтавській вишивальниці Коваленко Зої Дмитрівні для виготовлення оберегів.
 Наші жінки-гуртківці завжди беруть активну участь у волонтерських заходах бібліотеки. Плетіння сітки – їхня постійна справа. Тож цього дня  вони також приєдналися до виготовлення маскувальної сітки.

Немає коментарів:

Дописати коментар