24 вересня 2017 р.

Полтавці одягли вишиванки


 Вишиванка і вишивання  є невід’ємною частиною українського народу з прадавніх часів. У третій четвер травня українці по всьому світу святкують особливе свято – День вишиванки. А от полтавці крім цього мають своє свято вишиванки, у дні святкування Дня міста традиційно проводиться арт-проект "Полтава вишивана". 

        Цього року це свято вже вшосте об’єднало полтавців. Цей день наповнив полтавські вулиці різноманіттям вишитих сорочок та суконь! До цього дня хтось особисто вишивав вишиванку, комусь дісталася від мами, бабусі, або навіть і прабабусі. Але кожен полтавець крім одягненого оберегу був наповнений духом і бажання продемонструвати, що він патріот, нащадок і продовжувач багатовікової традиції українського народу! 
Наш колектив разом з колегами з усіх бібліотек міста Полтавської міської централізованої  бібліотечної системи  взяв  участь у цьому  чудовому дійстві. Святково одягнені, з гарним настроєм пройшлися урочистою ходою по місту, отримавши безліч незабутніх емоцій та позитивних вражень.

Немає коментарів:

Дописати коментар