19 лютого 2018 р.

Виставка-реквієм в пам'ять Героїв Небесної Сотні

           20 лютого – пам'ятний День Героїв Небесної Сотні.
 Пройшло 4 роки з того  дня, коли сторінка історії нашого народу поповнилась ще однією сумною датою. Полягли ті, для кого "справедливість", "гідність", "свобода", "Україна" були не просто словами, а сенсом їх життя. Вони стали на захист рідної землі, коли постало питання вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією. 
Ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались... «За праведні діяння їх в Небесну Сотню нарекли» – таку назву носить виставка-реквієм, якою ми вшановуємо пам'ять загиблих героїв та представляємо книги та публікації про події і героїв  Майдану.
Уперше Небесною сотнею полеглих учасників акцій протесту назвала Тетяна Домашенко у вірші «Небесна сотня воїнів Майдану», який вона написала 21 лютого 2014 року. На книжковій виставці представлені 2 книги цієї поетеси «Небесна Сотня воїнів Майдану» та «Ангели-охоронці».
        У цих книгах  зібрано поезії, насичені емоціями останніх подій, що відбуваються в Україні, котрі авторка пережила особисто на  Євромайдані, та вірші, написані упродовж десятиліть, які за змістом вплітаються в сьогоднішні реалії.
      До речі, 22 лютого запрошуємо всіх на захід «Про події Майдану очима учасника», який відбудеться о 13.00 в читальному залі бібліотеки (пров. Хорольський, 3), щоб згадати події тих днів, вшанувати пам'ять героїв та послухати спогади очевидця і учасника Майдану Олексія Михайловича Кабушко.

Немає коментарів:

Дописати коментар