28 лютого 2018 р.

Зорепад книжкових порад від бібліотеки

 3 березня за рішенням конгресу Міжнародного ПЕН-клубу від 1986 року відзначається Всесвітній день письменника. Насправді, точна назва цього свята звучить так: Всесвітній день миру для письменника.
 ПЕН-клуб - це організація поетів-романістів, яка була заснована у Лондоні ще у 1921 році. Ініціатором створення даної структури була англійська письменниця Кетрін Емі Доусон-Скотт. Найперший склад ПЕН-клубу очолив Джон Ґолсуорсі. Після першого конгресу ПЕН-клубу Лондона регіональні центри цієї організації з'явилися в 11-ти країнах світу. Зараз їх налічується вже близько 130.
До цього дня на абонементі ми приурочили виставку-пораду «Щедрий зорепад від письменників сучасності».
 Зізнаємось, що ставити цю виставку було не зовсім легко. Книг маємо багато, але майже всі вони на руках у користувачів. Це нас, звісно, не засмучує. Впевнені, що на цій виставці книги будуть змінюватися не щодня, а щохвилини.
 Що ж ми радимо прочитати?
Спочатку  пропонуємо світові книги-бестселери, адже вони  довели свій статус незмінних лідерів «поза часом». Вони поза конкуренцією по всьому світу!
 Що ви робите спочатку – читаєте книжку чи дивитеся фільм? Чи любите порівнювати твір та екранізацію? Наскільки суворо ставитесь до спотворень змісту книжки? Над цими питання пропонуємо подумати,  поглянувши та обравши собі  книгу другого розділу.
Книги письменників з третього розділу виставки отримали премію міжнародного літературного  конкурсу «Коронація слова». Він відкрив для широкого кола читачів понад 250 авторів, із них 145 нових романістів (письменники які не писали романів) і підсилив ще 73 письменників які вже видавалися але збільшили свою популярність і отримали заохочення далі писати. Разом ці 218 письменника видали 432 романів, з яких вперше відкриті конкурсом видали 295 романів.
 Безумовно, ми пропонуємо і книги письменників, які проживають на Полтавщині. Літературне коріння Полтавщини давнє, розлоге, міцне, а сучасні досягнення наших письменників-земляків, безперечно, багато в чому визначені духовно-мистецькими надбаннями попередників.
 Ми порадили, а вибір за Вами!

Немає коментарів:

Дописати коментар