20 травня 2023 р.

Видатні люди Європи

Віртуальна інформхвилинка

День Європи – свято, що відзначається 9 травня в Україні, Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на європейському континенті. Раніше в Україні цей день відзначався в третю неділю травня, але тепер президент України Володимир Зеленський зазначив: «Щороку, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм та переможуть рашизм»До Дня Європи ми підготували інформацію про видатних людей Європи, обравши для цього такі країни, як Франція та Німеччина.

Кожна епоха має видатних людей, які досягли значних висот у різних галузях, людей, які захоплюють своїми досягненнями і спонукають до наслідування і сьогодні, демонструють усьому суспільству, що немає нічого неможливого. Письменники і вчені, заколотники і королі, полководці і містобудівники – відомі люди зробили багато для розвитку не тільки своєї країни, але і всього світу.

Французи, яких знають всі, це – письменники Жуль Верн, Олександр Дюма, Оноре де Бальзак.

Жуль Верн, Олександр Дюма, Оноре де Бальзак

Багато відомих людей Франції прославили країну на світовій кінематографічній арені. Однак найяскравішої зіркою в цій сфері більшість визнає Жан-Поля Бельмондо.

Жан-Поль Бельмондо

Найвідомішим французом, який досліджував Світовий океан, є Жак Ів Кусто. Крім того, він був талановитим фотографом, письменником, винахідником і режисером.

Жак Ів Кусто

Один з найуспішніших політиків Франції є Шарль де Голль – перший президент і засновник П`ятої республіки.

Шарль де Голль

Деякі люди, що прославили Францію, не боялися навіть померти за свої ідеї. Сумно відомою безневинною жертвою політичних розбіжностей стала знаменита Орлеанська діва – Жанна Д'арк.

Жанна Д'арк

Звісно, це перераховані далеко не всі відомі французи. Величезний внесок у розвиток країни внесли і такі генії своєї справи, як П`єр Кюрі, Жан Батист Ламарк, Марі Жозеф де Лафаєт, Клод Лелуш, Анрі Матісс, Мольєр, Клод Моне, Гі де Мопассан, Андре Моруа, Маргарита Наваррська, Луї Пастер і багато інших.

Відомі та талановиті люди Німеччини своїми працями внесли безцінний внесок у розвиток світової цивілізації і культури.

Звання великого німецького композитора, піаніста і диригента по праву належить Людвігу ван Бетховену. Незважаючи на свою глухоту, ця людина змогла здивувати надзвичайно красивою музикою весь світ.

Людвіг ван Бетховен

Альбрехт Дюрер, як і багато інших відомих людей Німеччини в галузі мистецтва, є найбільшим художником і гравером. У своїх творах він з витримкою дивовижних пропорцій зображував людські фігури, особливо це проявлялося в міфологічних сценах. Його роботи стали цінним надбанням для майбутніх поколінь.

Альбрехт Дюрер

Відомі люди Німеччини серед вчених представлені такими талантами, як Вернер Гейзенберг, Готфрід Лейбніц, Георг Ліхтенберг, Йоганн Кеплер, Макс Борн та інші.

Серед них потрібно відзначити одного із засновників сучасної фізики, лауреата Нобелівської премії і громадського діяча Альберта Ейнштейна.

Альберт Енштейн

Немає сумнівів, що багато великих людей Німеччини внесли величезний внесок у світову літературну скарбницю. До них відноситься і Йоганн Вольфганг Гете. Найбільш відомою його роботою є «Фауст».

Йоганн Вольфганг Гете

Талановитий німецький драматург і поет Фрідріх Шиллер є одним з творців літератури Нового часу, вагомою фігурою періоду Просвітництва, а також істориком і філософом. Безліч п'єс Шиллера входять до золотого фонду драматургії усього світу.

Фрідріх Шиллер

Відомі німці внесли неоціненний внесок у розвиток світової медицини. Вільгельм Рентген – найбільший фізик-експериментатор, лауреат Нобелівської премії з фізики. Найбільш значимим виявилося відкриття Х-променів в 1895 році. Це стало переворотом у сфері медицини та фізики.

Вільгельм Рентген

А Роберт Кох є німецьким лікарем і мікробіологом, який  відноситься до основоположників сучасної епідеміології та бактеріології. У 1882 році він відкрив збудника туберкульозу, званого також «паличка Коха».

Роберт Кох

Знамениті люди Німеччини в спортивній сфері – це не тільки футболісти і біатлоністи, але і гонщики. Ім'я Міхаеля Шумахера знають усі. Він є семиразовим чемпіоном світу «Формули 1», володарем багатьох рекордів і нагород, а також найшвидшим гонщиком планети.

Міхаель Шумахер

Немає коментарів:

Дописати коментар