3 червня 2023 р.

Вивчення рідної мови допомогло розкрити акторський талант

Талант – це не якісь видатні здібності, якими володіють тільки генії. Щоб зрозуміти, в чому ви талановиті, необхідно проаналізувати, що вам легше за все дається, що вас надихає, чому вам цікаво вчитися, про що мрієте.

Сьогодні хочеться розповісти про людину, яка розкрила свій талант тоді, коли поставила за мету вивчити рідну українську мову з першоджерел. Це – майстриня і волонтерка, активна і креативна користувачка нашої бібліотеки Олена Іванівна Цубер. Вивчення поеми «Енеїда» Івана Котляревського перетворилося у розкриття і демонстрування її акторського таланту. Зараз вона напам’ять як справжня акторка читає 50 строф цього твору. Це всього аж 500 рядків!!!

Олена Іванівна сміливо вирішила не заривати свій талант в землю, а показати свої здібності не тільки своїм друзям, але й всьому світу. В наш високотехнічний час в цьому допомагають різноманітні онлайн-фестивалі.

Відправивши на конкурс відео з декламуванням «Енеїди», вона стала лауреатом І ступеня у номінації «Театральна творчість – художнє читання» ХІІ категорія Міжнародного двотурового багатожанрового фестивалю-конкурсу «Різдвяна зірка» у Болгарії.

А потім була Польща. За декламування «Енеїди» Олена Іванівна отримала диплом та приз Міжнародного фестивалю «Коло друзів» (Краків, Польща). Її виступ здобув такий коментар: «Дуже виразно РОЗКАЗУЄ! Змогла зробити авторський текст своїм. Приз, як Найкращий розкажчик!».

Згодом Дипломом лауреата ІІ премії Олена Іванівна була нагороджена за участь у ІV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Весняний зорепад 2023» (Сокаль, Україна).

Тож, беріть приклад – не бійтесь і не соромтесь розкривати свої таланти, розвивайте їх і рухайтеся назустріч омріяному майбутньому!

Немає коментарів:

Дописати коментар