28 березня 2024 р.

В Україну йде весна, хай миру принесе вона

За участю театру народної пісні «Родина калинова» під керівництвом заслуженого працівника культури України Світлани Прокопенко, концертмейстер Сергій Калініченко в бібліотеці відбувся музично-літературний вечір «В Україну йде весна, хай миру принесе вона». Виступ цього колективу з нетерпінням чекають глядачі, бо він завжди радує цікавим, змістовним, насиченим репертуаром.

В першій частині звучали патріотичні пісні та вірші про козаків, про мужність і незламність нашого народу, про Збройні Сили України, які тримають оборону і за свободу України готові пройти і вогонь, і воду. Низький їм уклін, що ми маємо щастя проводити такі зустрічі. Дуже хочеться, щоб ця весна стала переможною і настав довгоочікуваний мир.

Яка все-таки багата Україна чудовими піснями! Їх колорит і різноманіття повною мірою всі відчули, коли їх співали учасники колективу, які залюблені у пісню і з радістю її несуть в люди. А скільки прекрасних пісень було виконано про наш полтавський край, пісні наших полтавських композиторів Олексія Чухрая та Геннадія Оглобліна.

Ну і як же без сюрпризів? Це був сюжет із п’єси Івана Петровича Котляревського «Наталка Полтавка». Лідія Гайдук не тільки майстерно зіграла Наталку Полтавку, а й чудово виконала її пісні з опери Миколи Лисенка «Наталка Полтавка». А роль колоритного пана Возного зіграв Сергій Логінов. Це був прем’єрний виступ і дуже доречно відбувся у Міжнародний день театру.

Протягом всього заходу глядачі активно підспівували, вітали артистів бурхливими оплесками, а фінальним акордом стало спільне виконання духовного гімну українського народу «Реве та стогне Дніпр широкий».

Немає коментарів:

Дописати коментар