20 квітня 2024 р.

Зустріч з письменницею і волонтеркою Людмилою Охріменко

В нашій бібліотеці відбулася дуже цікава зустріч з сучасною українською письменницею, волонтеркою Людмилою Охріменко. Вона родом із Слобожанщини, довгий час жила в Криму, а зараз мешкає в Харкові.

В 2014 році пані Людмила, яка все життя говорила російською мовою, повністю перейшла на українську мову, відмовилась від ворожої, а ще, як і тисячі свідомих українців, активно почала займатися волонтерською діяльністю, залучивши своїх рідних, друзів і знайомих. Постійно їздила на передову, робила все можливе і, навіть, неможливе, за що її називали чарівницею.

Про свої волонтерські будні, життєві спостереження та враження Людмила Охріменко написала в збірці оповідань «Волонтерські історії (2014 – 2022)». Це безцінні розповіді про добрі справи багатьох людей, мужніх і безкорисних, які вже стали частиною історії про нашу десятирічну боротьбу з ненависним ворогом. Недарма цій книзі в 2023 році присуджено літературну премію ім. Миколи Томенка, бо це справжні історії про справжніх людей.

Маючи потужний письменницький дар, Людмила Охріменко може виконати будь-яке творче завдання. Коли з проханням написати роман до неї звернувся розвідник, кримський татарин, вона не спасувала. Хоча довелося і Коран читати, і познайомитися з усіма премудростями розвідки (теоретично). Та її роман не тільки повністю задовольнив вимоги замовника, але здобув визнання і в літературних колах, а тепер уже і в читацьких. Роман «Оскар» визнано найкращим на воєнну тематику на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова 2021». Голова комісії Олександр Вільчинський не міг повірити, що такий роман змогла написати жінка.

Цікавими були розповіді про роман «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», нові збірки «Далека блакитна далечінь» та «Люлечки – дарувальники снів».

Пані Людмила – цікавий оповідач та співрозмовник, залюблена в українську мову та історію, її книги уже давно завоювали серця читачів. А після зустрічі з нею користувачі нашої бібліотеки також матимуть змогу читати її неймовірно цікаві книги та чекати на нові неповторні зустрічі.

Безмежно вдячні письменниці і волонтерці. До речі, сьогодні – День подяки волонтерам.

Немає коментарів:

Дописати коментар