17 травня 2024 р.

Музеї про минуле і сучасне книг

Інформаційний калейдоскоп

18 травняМіжнародний день музеїв. Це свято з’явилося в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні Міжнародної ради музеїв була прийнята пропозиція про його встановлення. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

16 травня 2024 р.

Вишиванку одягаємо – славу України примножуємо

День вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

З вишитою вишиванкою у День вишиванки

У День вишиванки всі одягають вишиванки. А наша майстриня, волонтерка Зоя Дацько прийшла не тільки у власноруч вишитій вишиванці, але й вишила вишиванку на картині. Ще один шедевр!

Уродженець Холмщини Юрій Курило 60 років тому став полтавцем

В читальному залі бібліотеки-філії № 7 відбувся вечір-спогад «Уродженець Холмщини Юрій Курило 60 років тому став полтавцем».  Проведення цього заходу зініціювала користувачка, волонтерка Ірина Юріївна Бердник, щоб вшанувати пам'ять свого батька – знаного вченого-біохіміка і фізіолога, педагога, громадського діяча, великого патріота незалежної України

14 травня 2024 р.

Багатоголосе слово Володимира Мирного

На лірично-патріотичний івент «Талант не пригасив вогонь його творіння: Пам’яті письменника Володимира Мирного» до бібліотеки-філії № 7 завітали викладачі та студенти Полтавського державного аграрного університету, рідні Володимира Мирного.

13 травня 2024 р.

12 травня 2024 р.

На згадку про зустріч з Олексієм Івановичем Чухраєм

Творчий вечір Олексія Чухрая, який пройшов в нашій бібліотеці, продемонстрував, що полтавського композитора люблять і поважають шанувальники української пісні, знають та із задоволенням слухають його твори. Це важливо, бо Олексій Іванович сказав для присутніх, що для нього найвища нагорода – це популярність його пісень.

9 травня 2024 р.

Культура країн Європи – скарбниця світової цивілізації

Віртуальна інформхвилинка

Європа – дивовижний континент з багатою історією. Століттями вона була роз'єднана через постійні війни та протиріччя. Але вже більше 50 років країни Європи об'єдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей в Європейський Союз, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягати стабільності, миру та процвітання.

Робити потрібні справи під силу кожному

До «Невтомних бабусь» завітав ще один волонтерський десант, і що приємно відзначити, знову молодь – учні 9-Б класу Полтавської ЗОШ №26.