3 травня 2017 р.

Перемогу славимо піснями

Минуло вже 72 роки від Дня Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні, але є дати непідвладні часу. Та пам’ять про ті події завжди буде жити в наших серцях.  Адже День Перемоги - свято особливе. Це день великої радості та гордості, але водночас великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною.
 3 травня  в бібліотеці-філіалі №7 було проведено вечір «Переможний травень славимо піснями» присвячений   Дню Перемоги.
 Вечір відкрила завідувач  бібліотеки Людмила Заливча. Розпочала з поезії та привітань зі святом, презентувала книжкову виставку до Дня Перемоги «Це святе травневе свято треба серцем відчувати!», на якій були представлені  книжки про війну та перемогу.
 Це свято було присвячене військовій пісні, тій пісні, що завжди супроводжувала солдата в поході, на привалі, а іноді і в бою, пісні, що прославляла перемогу, що оплакувала долю мужніх синів, які не повернулися до матерів. Ці пісні і сьогодні не втрачають своєї ваги. Їх пам’ятають, їх співають…
 Зануритися в світ пісні та спогадів нам допомогли артисти з театру народної пісні «Родина калинова». Цей колектив завітав до нас з новою цікавою програмою. В першій частині концерту звучали пісні присвячені Дню перемоги. Артисти співали, а глядачі підхоплювали, підспівували, адже музика – це невичерпне джерело емоцій, вона викликає і сльози, і радість, і сум, очищає наші душі  та допомагає усвідомити, що в житті є головним. А головним є саме життя і мир. Сьогодні, як ніколи, всі люди нашої багатостраждальної України розуміють це.
 Друга частина концертної програми була присвячена українській пісні. Багато позитивних емоцій отримали глядачі від надзвичайно талановитого виступу колективу «Родина калинова», адже їх програма завжди радує нас цікавими піснями та постановками.

Немає коментарів:

Дописати коментар